Sorry, your browser is not supported. Please use a modern browser like Chrome, Firefox, Safari or Edge.

BL!NDMAN [hybrid]

Met zijn voorliefde voor samenwerking en multidisciplinariteit bedacht Eric Sleichim het idee van BL!NDMAN [hybrid], een grensverleggende combinatie van muzikale krachtbronnen. Verrassende ontmoetingen, het doorbreken van regels en eindeloos avontuur staan centraal in deze kwartetvorm. In BL!NDMAN [hybrid] verzamelt de artistiek leider van BL!NDMAN boeiende musici rond zich voor een projectgebonden kwartet. Een kwetsbaar proces dat het muzikale leven belichaamt als een driftige, enthousiaste, creatieve maar voorbijgaande activiteit. Een hedendaagse meerstemmigheid uit diverse kunstzinnige werelden. Een unieke uitwisseling van klankrijke ideeën van Eric Sleichim met zijn tijdsgenoten.

Het eerste BL!NDMAN [hybrid] kwartet stond met Sleichim, Reut Rivka (sopraan), Osama Abdulrasol (qanun) en Etienne Plumer (percussie) in voor de opening van de tentoonstelling Heilige Plaatsen, Heilige Boeken in Antwerpen in 2014 en de tournee Helse Tijden: Pursuit of Happiness van Behoud de Begeerte in 2015. Voor de tweede editie maakte Sleichim samen met vocale duizendpoot Claron McFadden, de avontuurlijke en virtuoze cellist Jörg Brinkmann en turntable wizard Matthew Wright de voorstelling BEYOND/BEHIND, geïnspireerd door het Russisch futurisme. In 2015 volgde een derde BL!NDMAN [hybrid] voor de voorstelling Kings of War van Ivo van Hove, als een trombone kwartet dat samen met een DJ en countertenor onder andere Engelse consortmuziek ten tonele bracht.

Het vierde BL!NDMAN [hybrid] kwartet werd in het leven geroepen voor de voorstelling Network, gebaseerd op de bekende film uit de jaren ’70, in een regie van Ivo van Hove en met Bryan Cranston in de hoofdrol. Sleichim componeerde de soundtrack en het viertal Matthew Wright, Tom Challenger, Pete Harden en Kit Downes voeren ze live op scène uit op laptops, keyboard en live electronics. Het nieuwe initiatief Parliament of Angels (2023-2027) verkent de paden voor een toekomstige vijfde editie van BL!NDMAN [hybrid]. Een verdere omarming van onbekende en uitdagende muzikale ontmoetingen.