BL!NDMAN Akenkaai 2, B-1000 Brussels +32 (0)2 201 59 47
anouk de clercq

anouk de clercq © ivan put

anouk de clercq

whoosh © anouk de clercq

anouk de clercq

petit palais 2002 © anouk de clercq, joris cool

anouk de clercq

link met volgende producties
2008: 20×20 scènebeeld voor de happening 20 jaar BL!NDMAN

bio

Anouk De Clercq (°1971) verkent de mogelijkheden om met de computer een virtuele wereld te creëren. De kunstenaar heeft verschillende disciplines beoefend en onderzocht een groot aantal verschillende media, zoals architectuur, choreografie en mode. In haar films gebruikt ze een digitale beeldtaal die gebaseerd is op de computer en het scherm: pixels, cursor, tekst. De Clercq maakt mentale beelden: virtuele, grijze landschappen die voortdurend veranderen. Het zijn geen koude 3D-ruimten, maar zintuiglijke, innerlijke landschappen die tot een wereld van fantasie behoren. Ze schipperen tussen een panoramische blik en de intimiteit van een videoscherm. Het werk van De Clercq is een vorm van ontsnapping aan de realiteit, hoewel het ook sporen bevat van diezelfde realiteit. Door een virtuele wereld te creëren, probeert de kunstenaar meer inzicht te krijgen in onze dagelijkse omgeving.

Bookmark and Share

BL!NDMAN       contact info

Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek
contact:

algemene en artistieke leiding:
management:   M +32 473 29 98 91
productie en communicatie:   M +32 473 71 50 70
technische productie:

BL!NDMAN geniet de steun van de Administratie voor de Kunsten van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk gewest. BL!NDMAN [sax] speelt op Selmer Paris saxofoons.

Deze website maakt gebruik van cookies omdat we jouw privacy willen behouden en het gebruik op deze website willen optimaliseren. Meer weten