BL!NDMAN Akenkaai 2, B-1000 Brussels +32 (0)2 201 59 47

jan lauwers / needcompany

Needcompany is in de eerste plaats een theatergezelschap dat zich van bij haar ontstaan in 1986 uitgesproken internationaal, meertalig en multidisciplinair heeft geprofileerd. Er wordt zowel teksttheater als danstheater gemaakt. In de loop der jaren werd een uniek ensemble ontwikkeld, een evolutief ensemble, waarmee een indrukwekkende reeks theaterproducties werd gecreëerd die de wereld rond hebben gereisd. Jan Lauwers, oprichter en artistiek directeur van Needcompany, heeft zich steeds toegelegd op verschillende disciplines. Ook al werd hij vooral bekend met zijn theaterwerk, als kunstenaar heeft hij het creëren met een groep mensen (“I need company”) steeds afgewisseld met het creëren in de eenzaamheid van zijn atelier, waar hij zich concentreert op zijn beeldend werk en op het schrijven van teksten die vaak bestemd zijn voor het theater. Bovendien hebben Jan Lauwers en Needcompany ook een aantal video-projecten en een langspeelfilm gerealiseerd. Onder de vleugels van Needcompany maakt Grace Ellen Barkey, die van bij de oprichting bij het gezelschap is betrokken, sinds 1992 haar eigen producties die zich situeren op het grensvlak tussen theater, dans, performance en beeldende kunst. Beide kunstenaars vormen het hart van Needcompany.

Bookmark and Share

BL!NDMAN       contact info

Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek
contact:

algemene en artistieke leiding:
management:   M +32 473 29 98 91
productie en communicatie:   M +32 473 71 50 70
technische productie:

BL!NDMAN geniet de steun van de Administratie voor de Kunsten van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk gewest. BL!NDMAN [sax] speelt op Selmer Paris saxofoons.

Deze website maakt gebruik van cookies omdat we jouw privacy willen behouden en het gebruik op deze website willen optimaliseren. Meer weten