BL!NDMAN Akenkaai 2, B-1000 Brussels +32 (0)2 201 59 47

matt wright

Matt Wright is componist, improvisator en geluidskunstenaar. In zijn werk vervaagt de grens tussen concert- en clubcultuur. Zijn oeuvre reikt van partituren voor oude muziekensembles en scores voor hedendaagse kamerensembles over digitale improvisatie, dj-ing, webinstallaties tot grote events waarvoor dj’s, musici en digitale media worden ingezet.
Hij heeft, naast BL!NDMAN, samengewerkt met o.a. Evan Parker, Francis-Marie Uitti, Rolf Hind, Nicolas Hodges, Joanna Macgregor, het Apollo Sax Quartet en het Duke Quartet (UK), MTK, Ensemble Klang, Ensemble MAE, Slagwerk Den Haag, SOIL en De Ereprijs (NL) en ELISION (Australia). Hij heeft op zeer verscheiden plaatsen gewerkt zoals de Abbey Road studios en Tate Modern (London), De Ijsbreker (Amsterdam) en Bunkier Stzuki (Krakow) en zijn werk is online gestreamed, uitgezonden op BBC Radio 3 en ABC Classic FM (Australia), Resonance 104.4FM (UK) en Channel 4 Television (UK).
Verder was hij te gast op diverse hedendaagse muziekfestivals, zoals The Huddersfield Contemporary Music Festival, The Sonic Arts Network Expo, The Sounds New Festival, Bath International Music Festival, Ars Musica (Brussels) en the Audio Arts Festival (Krakow).
Matt is een Senior Lecturer aan de Canterbury Christ Church University waar hij hoofd is van de opleiding Creative Music Technology en waar hij het ensemble CONTACT leidt. In 2007-2008 bekleedde hij de post van musician-in-residence aan het Goldsmiths College in Londen en sindsdien is hij ook frequent gastdocent aan The Royal College of Music.
Hij studeerde bij Richard Steinitz en Chris Fox aan de University of Huddersfield, bij Louis Andriessen, Martijn Padding en Richard Ayres aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Roger Redgate aan het Goldsmiths College, waar hij doctoreerde in 2009.

producties

totem
melting wax

publicaties

website

Bookmark and Share

BL!NDMAN       contact info

Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek
contact:

algemene en artistieke leiding:
management:   M +32 473 29 98 91
productie en communicatie:   M +32 473 71 50 70
technische productie:

BL!NDMAN geniet de steun van de Administratie voor de Kunsten van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk gewest. BL!NDMAN [sax] speelt op Selmer Paris saxofoons.

Deze website maakt gebruik van cookies omdat we jouw privacy willen behouden en het gebruik op deze website willen optimaliseren. Meer weten