BL!NDMAN Akenkaai 2, B-1000 Brussels +32 (0)2 201 59 47

huelgas ensemble

Als namen als Nicolas Gombert, Pierre de Manchicourt en Antoine Brumel u bekend in de oren klinken, dan is dat voor een groot deel te danken aan Paul Van Nevel. Al van in de jaren ’70 haalt deze kleine man met snor en scherpe blik partituren van vergeten componisten van onder het stof om ze nieuw leven in te blazen. Met zijn Huelgas Ensemble is hij de vocale interpretatie van het repertoire uit het einde van de Middeleeuwen en de Renaissance steeds in vraag blijven stellen. Paul Van Nevel schopt tegen heilige huisjes, en maakt er een punt van eer van om nieuwe interpratietechnieken te vinden en de werken die hij uitvoert om te zetten in een intense hedendaagse emotie. Zijn concerten scheppen een sfeer van intimiteit en men kan er van genieten zoals van een goed glas wijn of een lekkere sigaar.

Bookmark and Share

BL!NDMAN       contact info

Gallaitstraat 76-78
1030 Schaarbeek
contact:

algemene en artistieke leiding:
management:   M +32 473 29 98 91
productie en communicatie:   M +32 473 71 50 70
technische productie:

BL!NDMAN geniet de steun van de Administratie voor de Kunsten van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk gewest. BL!NDMAN [sax] speelt op Selmer Paris saxofoons.

Deze website maakt gebruik van cookies omdat we jouw privacy willen behouden en het gebruik op deze website willen optimaliseren. Meer weten